torsdag 11 december 2008

Maria Masoomi - matkreatör

Under rubriken Gott, vackert och nyttigt skriver Berit Lyregård i dagens dn.se om Maria Masoomi som är matkreatör, krönikör och dietist.

- Mat ska smaka gott, se vacker ut och vara nyttigt, säger hon. Och den ska vara enkel att laga. Och hon fortsätter: Improvisera och använd fantasin!

Det låter bra. Och de recept som hon delar med sig av är perfekta för att få ett mer färglatt och nyttigare julbord. Eller vad sägs om Rödbetssallad med purjo, Morotssallad med spiskummin och tomat eller Apelsindessert med kanel och mynta, som också fungerar som sallad till en julkryddad kyckling.

Personligen skulle jag kunna tänka mig att laga en kyckling till juldagens middag. Det finns underbara bilder på uppläggningar till artikeln. Ser betydligt mer lockande ut än skinka, sylta, grisfötter, prinskorv, köttbullar och brunkål. Läs och inspireras!

Inga kommentarer:

 

Powered by Blogger