onsdag 3 december 2008

Meny ska läggas ned!

Strax därefter fick jag ett mejl från Sveriges Radios lyssnarservice som bekräftade allt det jag befarat - SR ser mat som politik!

"Hej, och tack för ditt mejl.
Du är orolig för att Meny ska läggas ner nästa år, men så är det inte.Det kommer att sändas matprogram precis som vanligt i P1 hela året påtorsdagar 10.05. Program om mat är viktiga för P1, vi vet att våralyssnare uppskattar det.

Däremot är det så att Meny inte hela nästa år sänds från Kalmar.Sven Ekberg som är redaktör för Meny i dag fyller 65 år i sommar och vimåste börja tänka på att prova nya alternativ för framtiden. Nästa årblir det därför flera matprogram som samsas om Menytiden.

Första halvåret sänder Sven Ekberg, Mons Rossander och KarinFransson från Kalmar precis som vanligt, under sommaren sänds sen enserie om ekologisk mat. Klimat, ekologi och miljö engagerar allt fler - inte minst våra kockar.

Hur ska vi kunna laga moraliskt försvarbar matutan att det blir för dyrt? (Då medverkar bland annat Tom Sjöstedt,Årets kock 2008 och Carina Bryding, medlem i svenskakocklandskalaget.)

Under hösten sänder vi ett matprogram med snabb, god, ny, rolig ochlätt vardagsmat.

Men 2010 är Meny från Kalmar med Sven Ekberg, Mons Rossander ochKarin Fransson tillbaka - tillsammans med nya program om mat.

2 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Har Sven Ekberg blivit yngre då 2010? Man undrar vad dom äter där nere på redaktionen i Kalmar under mellantiden.

Christina Linnea sa...

Det var ungefär så jag tänkte. Speciellt som en matklubbskamrat hade fått ett helt annat besked.

Jag tror jag ska skriva till programmet och fråga Sven Ekberg. Det måste i så fall vara ett revolutionerande föryngringsmedel som säkert ger en nominering till Nobelpriset. Undrar bara i vilken kategori?

 

Powered by Blogger